גדל בעולם התורה הציוני-דתי, השיב את התחדשות התורה בדור הזה אל השיח הציבורי בשורה של מאמרים ופעילויות מאז היותו בן ישיבה בראשית שנות התשעים. את החזון הזה ואת אתגריו סיכם בספרו "הברית הישראלית" (ידיעות, 2015), שהוא במידה רבה תרגום לעברית בת-זמננו של רעיונות היסוד של שורת תלמיד חכמים והוגים. את הספר תיאר דב אלבום כ"הצעה רוחנית וחברתית מטלטת ומעוררת" לחברה הישראלית, ואסף ענברי כ"מניפסט של דור התחייה החדש".
שורק עוסק שנים רבות בעיון בהלכה ובהגות יהודית, ובאופן נדיר מבחינה ציבורית, הצליח לשאת במשך שנים רבות דגל שנדמה כבלתי אפשרי: ערעור על גבולות האורתודוקסיה מתוך נאמנות עמוקה לתורה ולהלכה, ותוך עשייה ציבורית ואינטקטואלית בלב המחנה השמרני בישראל. שילוב זה הוא קריטי להצלחת המפעל – ולשייכות של יוצריו ותוצריו למרחב רב החוסן של המסורת. בשנים האחרונות עסק שורק במורשתו של הרב מ"ש גלאזנר, נינו של החת"ם סופר וממנהיגי האורתודוקסיה בהונגריה, שעם הפיכת הרעיון הציוני למוביל בתוך החברה היהודית, חתר לסיום ההתבדלות האורתודוקסית ולכינונה של יהדות מתחדשת, יהדות של גאולה בארץ ישראל.
נולד במרוקו וגדל בקרית שמונה. בוגר ביה"ס הריאלי בחיפה, שנשבה בקסמי מחשבת ישראל כסטודנט ומאז עסוק בעיקר בלימוד תורה ובהוראתה. משנת הרב קוק – על היסודות הרדיקליים ורבי הפוטנציאל שבתוכה – הפכה לבסיס עולמו ועיקר עיסוקו במשך עשרות שנים, בהן בנה תוכניות לימודים ופרסם ספרים ומאמרים בתחום.
בתוך כך הוא מלווה לאורך הדרך את הניסיונות הרבים להתחדשות יהודית ולפריצתה של תורה אל מעבר לגבולות מגזריים. הוא בחר להצטרף כשותף מלא ומוביל ב'לכתחילה' מתוך אמונה שייתכן והפעם המיזם יצליח להביא את הבשורה שהחברה והיחידים בישראל מצפים לה.
הקודם
הבא
ארז לוזון נולד בבאר שבע וגר עם משפחתו בישוב מרחב עם שבנגב. בוגר ישיבת בני עקיבא אוהל שלמה, ישיבת ההסדר ימית וכולל ללימודי רבנות בבית מוריה בבאר שבע, דוקטורנט במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן גוריון, החוקר את המהרשד"ם – רבי שמואל די מדינה, מגדולי הפוסקים במאה ה16 בסלוניקי.
ארז עוסק שנים ארוכות בניהול ארגונים חברתיים וחינוכיים, ובשנים האחרונות בעלים של צמ"ד שיווק, ליווי וייעוץ להתיישבות, קהילות ועסקים.
ארז, שעיסוקו האקדמי בעולם ההלכה ותורתם של רבני ספרד וצפון אפריקה, בחר להצטרף ללכתחילה על מנת לסייע להוביל את התנועה בהרמת הדגל של תורת ארץ ישראל. מתוך מוכנות להישיר מבט למציאות ולבנות תורה גדולה ורלוונטית המציעה התחדשות מתוך חיבור ומחויבות למסורת הדורות
שירה צחי היא אשת חינוך, מנחת קבוצות ויזמת חברתית.
שירה אמא לשישה ילדים, חיה עם משפחתה בכפר אדומים. בעלת תואר ראשון ושני בהיסטוריה וגיאוגרפיה מהאוניברסיטה העברית, דוקטורנטית לפילוסופיה יהודית באוניברסיטת בר אילן.
בעשר השנים האחרונות עוסקת שירה בפיתוח מנהיגות ישראלית צעירה ובהובלת בית מדרש ייחודי לדתיים וחילוניים במסגרת המדרשה למנהיגות עין פרת, שם שימשה עד לאחרונה כסמנכ"לית מחקר, פיתוח ולמידה.
שירה היא מתלמידיו האחרונים של חתן פרס ישראל פרופ' אליעזר שביד ז"ל, ועוסקת רבות בהגותו ובמורשתו החינוכית. מרצה ומורה לתולדות עם ישראל ומחשבת הציונות במסגרות מגוונות.
היתה שותפה בהקמת תוכנית "גדעונים" למנהיגות בכירה, הקמת ספריית שביד, הקמת ההוצאה לאור של עין פרת ויוזמות נוספות.
שימשה בעבר כיו"ר מרקם – רשת הקהילות המעורבות, כיום חברה במועצת האוניברסיטה הפתוחה.
שירה הצטרפה כחברה בהנהלת "לכתחילה" מראשיתה.
שירה היא מנהלת קריאייטיב ומרצה ליצירתיות, פרסום וסטוריטלינג. יוצרת, כותבת ומלמדת באקדמיה. בעלת שני תארים (בתקשורת ובאוריינות חזותית) וכינוי אחד מגניב – שירצור.
הקודם
הבא
ליוזמת הקמתו של לכתחילה – בית לתורה ישראלית חברו כמה דמויות מרכזיות מעולם ההתחדשות היהודית. נציין כמה מן השמות המוכרים יותר:
הרב דן בארי
הוגה דעות ומחנך, תלמיד בית המדרש של הרב צבי יהודה קוק שמשמר זיקה עמוקה להגות ולתרבות המערבית. בארי הוא מפתח תוכנית הלימודים 'ברקאי', להנחלת ידע תורני סדור ומקיף;
ד"ר דוד נחמן
המנהל החינוכי של המדרשה למנהיגות עין פרת, וממובילי עולם התוכן של ההתחדשות היהודית במרחב המעורב שבין חילוני לדתי;
ד"ר משה וינשטוק
איש חינוך, סופר ואיש ציבור, לשעבר יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך;
פרופ' אברהם (בומי) צנגן
מדען ויזם, איש חקר המוח באוניברסיטת בן-גוריון;
הרב אביה רוזן
מקים וראש מדרשת השילוב נטור, לשעבר ראש מכינת מיצר ומדרשת עין הנצי"ב. חבר ברבני צוהר ובארגון בית הלל.